Χρησιμοποιούμε cookies για να θυμόμαστε τις επιλογές σας και για να βελτιώνουμε την εμπειρία σας.

Μάθετε περισσότερα, μεταξύ άλλων για τις διαθέσιμες δυνατότητες: Πολιτική για τα cookies.

 2106201 199
    Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών
  Κερκύρας 1 & Ελ. Βενιζέλου
 2106203 199

Ακολούθησέ μας

Twitter-icon.png   

Instagram

Ενισχύστε μας...

    ...με ένα απλό κλικ

 

Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Δικαιούχος:

"Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών"

IBAN:

GR70 0172 0830 0050 8309 2694 420

BIC/SWIFT:

PIRBGRAA

Η ΟΕΔΔ έθεσε συγκεκριμένους στόχους που αφορούσαν την αναβάθμιση της ομάδας. Έως και σήμερα, με μεγάλη προσωπική  αφοσίωση έχει κατορθώσει τα εξής:

 

 • Εκπαίδευση εθελοντών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

  Τέσσερις από τους εθελοντές της ΟΕΔΔ που έχουν και την ιδιότητα του εθελοντή πυροσβέστη του πυροσβεστικού σώματος μετέβησαν στο εκπαιδευτικό κέντρο του

  Union Fire District του Rhode Island στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συμμετάσχουν σε 6ήμερο ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης που αφορά τις αστικές πυρκαγιές και τα τροχαία ατυχήματα (30/10/2011 – 04/11/2011).

 

 • Βράβευση των δωρητών μας.

  Η ΟΕΔΔ προετοίμασε ημέρα βράβευσης των δωρητών μας τον Οκτώβρη. Παρευρέθηκαν και βραβεύτηκαν όλοι οι δωρητές που έχουν βοηθήσει τόσο στην υποστήριξη της ΟΕΔΔ τα τελευταία χρόνια (24/10/2011).

 

 • Αγορά 2ου ιδιόκτητου Πυροσβεστικού οχήματος (12/2011)

  Mεταχειρισμένο από την Γερμανία μέσω δωρεών το οποίο έχει συμβάλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής δράσης της ομάδας.

 

 • Εξοπλίστηκε κάθε εθελοντής με στολή βαρέως τύπου για αστικές πυρκαγιές ώστε να εξασφαλίσουμε την προστασία του στο μέγιστο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. Οι στολές αγοράστηκαν μεταχειρισμένες από Πυροσβεστική Υπηρεσία της Μεγάλης Βρετανίας και βρίσκονται σε καλή κατάσταση βάσει των πιστοποιήσεων που όρισε η κατασκευάστρια εταιρία πριν την μεταπώληση τους.

 

 • Δωρεά θερμικής κάμερας

  από μια Αγγλική εταιρία αξίας

  £8,500,  η όποια μας δίνει πλέον μάτια μέσα στους πυκνούς καπνούς και εντοπίζει άμεσα την εστία της πυρκαγιάς μέσω θερμικής απεικόνισης.

 

 • Μόνο το 2012 η ΟΕΔΔ προσέλκυσε 12 νέους εθελοντές

 

 • Κατά την χειμερινή περίοδο (όπως κάθε χρόνο), κάθε 2η Κυριακή διεξάγονταν ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τους εθελοντές τόσο σε θεωρητικό επίπεδο όσο και σε πρακτικό. Έγιναν και αρκετές κοινές ασκήσεις τόσο με όμορες εθελοντικές οργανώσεις όσο και με το Πυροσβεστικό Σώμα ώστε να εξασφαλίσουμε έναν κοινό κώδικα επιχειρησιακής επικοινωνίας.

 

 

 • Κληθήκαμε και διεξήγαμε 2 εκπαιδεύσεις/ενημερώσεις σε θέματα πρόληψης πυρκαγιών στο σπίτι και στο δάσος σε παιδιά του Δημοτικού στο St. CatherineBritish Embassy School και στο Δημοτικό Σχολείο Ωροπού.