Η Ο.Ε.Δ.Δ. έθεσε συγκεκριμένους στόχους που αφορούσαν την αναβάθμιση της ομάδας. Έως και σήμερα, με μεγάλη αφοσίωση αλλά και με αρκετά έξοδα, έχει κατορθώσει τα εξής:

 

  • Εκπαίδευση εθελοντών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

4 από τους εθελοντές της ΟΕΔΔ που έχουν και την ιδιότητα του εθελοντή πυροσβέστη του πυροσβεστικού σώματος μετέβησαν στο εκπαιδευτικό κέντρο του Union Fire District του Rhode Island στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συμμετάσχουν σε 6ήμερο ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης που αφορά τις αστικές πυρκαγιές και τα τροχαία ατυχήματα (30/10/2011 – 04/11/2011).

 

  • Βράβευση των δωρητών μας.

Η ΟΕΔΔ προετοίμασε ημέρα βράβευσης των δωρητών μας τον Οκτώβρη. Παρευρέθηκαν και βραβεύτηκαν όλοι οι δωρητές που έχουν βοηθήσει τόσο στην υποστήριξη της ΟΕΔΔ τα τελευταία χρόνια (24/10/2011).

 

  • Κατασκευή επιχειρησιακού λογισμικού.

Ο εθελοντής της ΟΕΔΔ, Φιλιππόπουλος Νίκος, βρίσκεται στα τελευταία στάδια κατασκευής επιχειρησιακού λογισμικού το όποιου θα συμβάλει στην έγκαιρη καταγραφή των περιστατικών, στην ενημέρωση των εθελοντών, στην καταγραφή των πυροσβεστικών κρουνών της περιοχής και άλλων σημαντικών πληροφοριών όπως εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, σχολεία, δρόμους που δεν περνάνε μεγάλα οχήματα κα. Στις αρχές Νοεμβρίου, μέρος του προγράμματος το οποίο κατέγραφε την διαθεσιμότητα των πυροσβεστικών οχημάτων 11 εθελοντικών οργανώσεων, εγκαταστάθηκε στο 199 Συντονιστικό Κέντρο Υπηρεσίας Πυροσβεστικού Σώματος. 

 

  • Αγορά 2ου ιδιόκτητου Πυροσβεστικού οχήματος

(12/2011) μεταχειρισμένο από την Γερμανία μέσω δωρεών το οποίο έχει συμβάλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής δράσης της ομάδας.

 

  • Εξοπλίστηκε κάθε εθελοντής με στολή βαρέως τύπου

για αστικές πυρκαγιές ώστε να εξασφαλίσουμε την προστασία του στο μέγιστο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. Οι στολές αγοράστηκαν μεταχειρισμένες από Πυροσβεστική Υπηρεσία της Μεγάλης Βρετανίας και βρίσκονται σε καλή κατάσταση βάσει των πιστοποιήσεων που όρισε η κατασκευάστρια εταιρία πριν την μεταπώληση τους.

 

  • Δωρεά θερμικής κάμερας

από μια Αγγλική εταιρία αξίας £8,500,  η όποια μας δίνει πλέον μάτια μέσα στους πυκνούς καπνούς και εντοπίζει άμεσα την εστία της πυρκαγιάς μέσω θερμικής απεικόνισης.

 

  • Μόνο το 2012 η ΟΕΔΔ προσέλκυσε 12 νέους εθελοντές

 

  • Κατά την χειμερινή περίοδο (όπως κάθε χρόνο), κάθε 2η Κυριακή διεξάγονταν ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τους εθελοντές τόσο σε θεωρητικό επίπεδο όσο και σε πρακτικό. Έγιναν και αρκετές κοινές ασκήσεις τόσο με όμορες εθελοντικές οργανώσεις όσο και με το Πυροσβεστικό Σώμα ώστε να εξασφαλίσουμε έναν κοινό κώδικα επιχειρησιακής επικοινωνίας.

 

  • Κληθήκαμε και διεξήγαμε 2 εκπαιδεύσεις/ενημερώσεις σε θέματα πρόληψης πυρκαγιών στο σπίτι και στο δάσος σε παιδιά.