07/07/2019

Σταμάτα

Πυρκαϊά εν υπαίθρω

Η Ο.Ε.Δ.Δ. με ένα όχημα και τρεις εθελοντές συνέδραμε σημαντικά τα οχήματα της Π.Υ. όπως και άλλες ομάδες όμορων δήμων (Ροδόπολη, Αγ. Στέφανος, Κρυονέρι, Βριλήσσια, Αφίδνες. Κηφισιά). Στο συμβάν στην Σταμάτα μετέβησαν συνολικά 14 πυροσβεστικά και ένα ελικόπτερο.

04/07/2019

Νέα Ερυθραία

Πυρκαϊά σε φωτεινή ταμπέλα

Η Ο.Ε.Δ.Δ. με ένα όχημα και 3 εθελοντές καθώς και με ένα όχημα του Π.Σ. μετέβησαν στη Νέα Ερυθραία στο ύψος του Σκλαβενίτη, για πυρκαγιά σε φωτεινή ταμπέλα με επέκταση στην εξωτερική μονάδα air condition.

15/06/2019

Κηφισιά

Πυρκαϊά σε όχημα

Η Ο.Ε.Δ.Δ. με ένα όχημα και 2 εθελοντές καθώς κι ένα όχημα της Π.Υ. μετέβησαν για πυρκαγιά σε όχημα επί της οδού Ζηρίνη στην Κηφισιά. Η πυρκαγιά περιορίστηκε στον χώρο της μηχανής χωρίς περαιτέρω ζημιές.

05/05/2019

Κηφισιά

Τροχαίο

Το Εκάλη 4 με 2 άτομα ενίσχυσε την Π.Υ. για την επέμβαση σε τροχαίο ατύχημα με εγκλωβισμένο άτομο επί της οδού Αχαρνών και Αγίου Αθανασίου στην Κηφισιά. Στο συμβάν ενεπλάκησαν 2 ΙΧΕ κι ένα λεωφορείο. Έγιναν ενέργειες απεγκλωβισμού το ατόμου το οποίο παρελήφθη από το ΕΚΑΒ. Επίσης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και οδηγός του έτερου οχήματος.

19/08/2018

Κηφισιά

Πυρκαϊά σε όχημα

Η Ο.Ε.Δ.Δ. με 1 όχημα και 3 εθελοντές συνέδραμε την Π.Υ. για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε επαγγελματικό αυτοκίνητο (βαν) με εγκατάσταση υγραερίου. Το συμβάν συντόνισε ο επιχειρησιακός αξιωματικός του 9ου Π.Σ. Αθηνών ενώ ενίσχυσε το έργο και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς με μια υδροφόρα.

23/07/2018

Εκτός περιοχής ευθύνης

Πυρκαϊά εν υπάιθρω

Η Ο.Ε.Δ.Δ.εργάστηκε σε πυρκαγιές στον Κάλαμο και στο Νέο Βουτζά. Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές γι αυτό επιλέξαμε κάποιες επιλεγμένες φωτογραφίες από την δράση από τις οποίες όμως μπορεί να καταλάβει κανείς το μέγεθος της καταστροφής.Οι εθελοντές της Ομάδας Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών στέλνουν τα θερμά τους συλλυπητήρια σε αυτούς που έχασαν κοντινά τους πρόσωπα και εύχεται κουράγιο στους πληγέντες της περιοχής.

13/07/2018

Κηφισιά

Πυρκαϊά σε λεωφορείο

ΗΟ.Ε.Δ.Δ. με ένα όχημα και 3 εθελοντές συνέδραμε την ΠΥ για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε λεωφορείου στην Πλατεία Κηφισιάς. Η πυρκαγιά κατεσβέστη πριν την άφιξη των πυροσβεστικών οχημάτων από πολίτες με την χρήση πυροσβεστήρων.

10/06/2018

Αφίδνες

Πυρκαϊα εν υπάιθρω

Η Ο.Ε.Δ.Δ. με 1 όχημα και 2 εθελοντές συνέδραμε την Π.Υ. για κατάσβεση πυρκαγιάς σε περιφραγμένο χώρο δίπλα στην Εθν. Οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος των Αφιδνών. Στο συμβάν συμμετείχαν επίσης εθελοντικά οχήματα από Αφίδνες, Αγ. Στέφανο και Ροδόπολη.

07/07/2019

Κρυονέρι

Πυρκαϊά εν υπάιθρω

Η Ο.Ε.Δ.Δ. με ένα όχημα και δυο εθελοντές συνέδραμαν το Π.Σ. και άλλες εθελοντικές ομάδες σε πυρκαγιά εν υπαίθρω στο Κρυονέρι πίσω από τη φαρμακοβιομηχανία DEMO (σύνολο 12 οχήματα). Αξίζει να σημειωθεί πως χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων δεν πρόλαβε η πυρκαγιά να λάβει διαστάσεις.

25/06/2019

Κηφισιά

Πυρκαϊά σε κομμωτήριο

H Ο.Ε.Δ.Δ. με ένα όχημα και 3 εθελοντές καθώς και με δυό οχήματα της πυροσβεστικής μαζί με τον υποδιοικητή μετέβη για εξακρίβωση πυρκαϊάς σε υπόγειο χώρο κομμωτηρίου επι της οδού Αγίου Τρύφωνος στη Κηφισιά. Κατά την άφιξή μας, βρέθηκε καπνός στο σημείο ο οποίος προήλθε απο τον σύστημα εξαερισμού.

19/05/2019

Νέα Ερυθραία

Πυρκαϊά σε οικία

Η Ο.Ε.Δ.Δ. με ένα όχημα και 3 εθελοντές συνέδραμε την ΠΥ για κατάσβεση πυρκαγιάς σε διαμέρισμα 2ου ορόφου στην Ν. Ερυθραία. Το συμβάν περιορίστηκε στην κουζίνα του διαμερίσματος ενώ συνολικά επενέβησαν 5 οχήματα

8-9/09/2018

Εντός περιοχής ευθύνης

Πολλαπλά συμβάντα

Η ΟΕΔΔ έχει επέμβει για: -Εξακρίβωση πυρκαϊάς σε οικία στην Κηφισιά. - Ύδρας και Αθανασίου Διάκου Κηφισιά για πυρκαγιά σε κολόνα της ΔΕΗ. - επί της Χαρ.Τρικουπη στην Νέα Ερυθραία για εξακρίβωση πυρκαγιάς σε φαρμακείο. - Άντληση επί της οδού Παπαφλέσσα 42 στην Νέα Ερυθραία. - Πυρκαγιά εν υπαίθρω στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

28-29/07/2018

Εντός & εκτός περιοχής ευθύνης

Αντλήσεις υδάτων

Η Ο.Ε.Δ.Δ. επενέβη με 2 οχήματα σε περίπου 20 συμβάντα άντλησης υδάτων, κοπής δέντρων και διάσωσης ανθρώπων λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Η ομάδα επιχείρησε σε συμβάντα στις περιοχές Εκάλης, Νεας Ερυθραίας, Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Αγ. Παρασκευής, στα Άνω Πατήσια και στη Νεα Χαλκηδόνα.

22/07/2018

Αφίδνες

Πυρκαϊα σε παλέτες

Η Ο.Ε.Δ.Δ. με ένα όχημα και 3 εθελοντές επενέβη προς ενίσχυση της Π.Υ. για πυρκαγιά σε εξωτερικό χώρο αποθήκευσης παλετών. Η κινητοποίηση της Π.Υ. ήταν μεγάλη καθώς και των όμορων εθελοντικών ομάδων Αγ. Στεφάνου, Ροδόπολης, Κρυονερίου και υδροφόρες από τον Δήμο Κηφισιάς.

22/06/2018

Μαρούσι

Πυρκαϊα σε απορρίματα

Η Ο.Ε.Δ.Δ. με ένα όχημα και 5 εθελοντές ενίσχυσε την ΠΥ για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε υπαίθριο χώρο με απορρίμματα επί της οδού Μεσογείων στο Μαρούσι.

09/06/2018

Κρυονέρι

Πυρκαϊα εν υπαίθρω

Η Ο.Ε.Δ.Δ. συνέδραμε την Π.Υ. και τις εθελοντικές δυνάμεις του Δήμου Διόνυσου, με ένα όχημα και 3 εθελοντές, για την κατάσβεση πυρκαγιάς εν υπαίθρο επί της οδού Ασληπιού στο Κρυονέρι Αττικής. Στο συμβάν συμμετείχαν έκτος της ΠΥ, εθελοντικά οχήματα από το Κρυονέρι, τον Αγ. Στέφανο, την Άνοιξη και την Ροδόπολη. Η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα ύπο έλεγχο και εκτιμάται ότι η καμένη έκταση ειναι περίπου 2 στρέμματα.

04/07/2019

Κηφισιά

Πυρκαϊά σε οικία

Η Ο.Ε.Δ.Δ. με ένα όχημα και 3 εθελοντές καθώς και με τρία οχήματα της Π.Υ. μετέβησαν στη Κηφισιά επι της οδού Κανάρη για πυρκαγιά σε μπαλκόνι μονοκατοικίας.

22/06/2019

Εκάλη

Πυρκαϊά εν υπάιθρω

Η Ο.Ε.Δ.Δ. μ'ένα όχημα και 3 εθελοντές καθώς κι ένα όχημα της Π.Υ. μετέβησαν για πυρκαγιά εν υπαίθρω επί της οδού Καλλιρρόης στην Εκάλη. Η πυρκαϊά επεκτάθηκε και σε παρακείμενο παρκαρισμένο όχημα όμως περιορίστηκε απο τους περίοικους. Έγινε διαβροχή στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις.

12/05/2019

Κηφισιά

Πυρκαϊά σε οικία

Η Ο.Ε.Δ.Δ. με ένα όχημα και 2 εθελοντές συνέδραμε την Π.Υ. η οποία μετέβη με 4 οχήματα για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κουζίνα μονοκατοικίας επί της οδού Μάκκα στην Κηφισιά. Η πυρκαγιά εντοπίστηκε και κατασβήστηκε γρήγορα στον χώρο της κουζίνας χωρίς να επεκταθεί.

24/08/2018

Νεα Ερυθραία

Τροχαίο

Η Ο.Ε.Δ.Δ. με ένα όχημα και δύο εθελοντές, 1 όχημα της Π.Υ. και ο Επιχειρησιακός Αξιωματικός του 9ου Π.Σ. μετέβησαν για πυρκαγιά σε μηχανή μεγάλου κυβισμού συνέπεια τροχαίου ατυχήματος επί της Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου και Καρασταμάτη στη Ν. Ερυθραία. Τον έναν τραυματία τον παρέλαβε ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

26/07/2018

Εντός & εκτός περιοχής ευθύνης

Αντλήσεις υδάτων

Η Ο.Ε.Δ.Δ. με 2 οχήματα και 7 εθελοντές ενίσχυσε το έργο της Π.Υ. για την διάσωση ανθρώπων και την απάντληση υδάτων από σπίτια, επαγγελματικούς χώρους κτλ. που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Αττική χτες. Η ομάδα μας επενέβη σε δεκάδες περιστατικά μεταξύ 14:00 και 01:00 σε Μαρούσι, Κηφισιά, Ν. Ερυθραία και Εκάλη.

19/07/2018

Παράδρομος Ν.Ε.Ο.Α.Λ.

Τροχαίο

Η Ο.Ε.Δ.Δ. μας επενέβη σε παροχή βοήθειας σε τροχαίο ατύχημα στον παράδρομο της Εθν. Οδού Αθηνών - Λαμίας.

16/06/2018

Κηφισιά

Διάσωση ατόμων

Η Ο.Ε.Δ.Δ. με 1 όχημα και 3 εθελοντές συνέδραμε την Π.Υ. ύστερα από ισχυρές βροχοπτώσεις για διάσωση ανθρώπων από αυτοκίνητο κάτω από γέφυρα της Εθν. Οδού Αθηνών-Λαμίας. Ευτυχώς τα άτομα απεγκλωβίστηκαν πριν την άφιξη μας.

18/03/2018

Αυλώνας

Πυρκαϊά εν υπαίθρω

Η Ο.Ε.Δ.Δ. διέθεσε 1 όχημα και 8 εθελοντές σε 2 κυλιόμενες βάρδιες προκειμένου να ενισχύσει το έργο κατάσβεσης μεγάλης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή του Αυλώνα. Η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο.